In verband met reorganisatie TIJDELIJK GESLOTEN!!!
Voor 17.00 besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €70,-
Snelle levering
Advies nodig? Bel +31 (0)30-2218836

Baby Zonnebril, Onmisbaar!

  • Geplaatst op
  • Door Rob

Baby Zonnebril, onmisbaar!

Deze week kwamen wij in een aantal media berichtgeving tegen over het gebruik van zonnebrillen bij baby's. Dit was het gevolg van een campagne die het Oogfonds gaat voeren.

Veel ouders weten wel dat ze de huid van hun kind moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de kwetsbare ogen is nog niet genoeg doordrongen aldus het Oogfonds. 

Het Oogfonds begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen belangrijk is voor de huid, maar dat het ook gevaarlijk en schadelijk kan zijn voor de ogen van kinderen. Het Oogfonds raadt ouders dan ook aan om baby's en oudere kinderen een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.

'Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen geven. Kinderogen zijn extra kwetsbaar', meldt het Oogfonds dinsdag. Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter.

'Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.' Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.

UV-Baby.nl steunt dit initiatief van harte en heeft natuurlijk ook een collectie zonnebrillen voor baby's. Media die aan dit onderwerp aandacht besteedden waren onder andere het AD en Tros Radar.

Gratis verzending

Orders vanaf €70 (NL)

Snel Thuis

voor 17 uur besteld, morgen in huis (NL)

Super Service

Klantwaardering: 9+

Telefonisch kopen

Bestel telefonisch +31(0)30 2218836